ponedeljek, 2. september 2019

Thirsty River Wing Over


Ime: Wing Over
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Rdeči IPA

Vsebnost alkohola: 6,1%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Že bežen pogled na seznam piv bovške pivovarne Thirsty River jasno pove, da so (tudi) veliki ljubitelji IPA piv. Kajti med naborom se znajde kar nekaj zvarkov tega stila in njegovih številnih podstilov. Tudi Wing Over spada v to skupino, kajti gre za rdeči IPA.

Wing Over pivo je le malenkost motnikave bakreno rjavkaste barve, na vrhu kozarčka pa za kar nekaj časa posedi srednje velika in kremasta pena umazano belega odtenka. Aroma je kar precej nežna in zadržana, pokaže pa svoj sladni karakter z blagimi piškotnimi notami in nekaj sojine omake za povrhu. Tudi okus je za začetek bolj blagega značaja z rahlo piškotno sladkobo, sledi pa ji kar ostrejša zeliščno naravnana grenkoba, ki se nadaljuje še v daljši in izrazitejši pookus.

Pivo je na prvi pogled in vdih precej nežne narave, vendar pa temu blagemu sladnemu značaju sledi kar konkretnejši hmeljni značaj, ki povsem prevzame nadzor v pivu. Pivce s specifičnim značajem, ki se razlikuje od ustaljenih IPA okusov. 




  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,7 / 5 → ni ravno v mojem stilu, nekoliko preveč ostro s svojim zeliščnim značajem in preblago s svojo aromo, ki me preveč spominja na sojino omako
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 4/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar