nedelja, 29. september 2019

Pelicon/HumanFish Party-Gyle 1


Ime: Party-Gyle 1
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina v sodelovanju s HumanFish Brewery, Vrhnika

Stil piva: Škotski močni ale

Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ta kolaboracija med ajdovskim Pelicon in vrhniškim HumanFish je še eno izmed piv, ki je svoj pohod začelo na lanski Pivomaniji. Po angleški metodi parti-gyle, ko iz ene drozge nastane več piv, vsak naslednji šibkejši kot prejšnji, je drugemu tako sledil še prvi. Le-ta se je lepo postaral vmes in v sebi skriva tudi kakšen % alkohola več - wee heavy, bi mu rekli Škoti.

Party-Gyle 1 je tako kar precej motno pivo temnejšega odtenka bakreno-kostanjeve barve z veliko umazano belo glavo na vrhu. Ko se ta kremasta in kar trajajoča glava začne umikati, izpod nje počasi začnejo prihajati nežne sladne arome, ki jih spremlja rahlo kiselkasto-kletni pridih. Nekoliko polnejše telo tega zvarka je zelo gladko svilnato, odlikuje pa ga prijetna sladna sladkoba, ter nekaj vanilije in lesnega priokusa za dodatek.

Parti-Gyle 1 se tako izkaže kot zelo prijetno pitno pivo, bolj kompleksnega in polnejšega značaja. V okusu staranje v sodu pusti zelo lep značaj, ob tem pa tudi malenkost pogreje s svojim alkoholnim značajem.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo všečen, bogato telo se mi zelo dopade, poleg tega pa je okus kompleksen a ne pretiran. Prav tako pa ravno pravšnja stopnja alkoholne toplote
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar