torek, 17. september 2019

Pelicon Veliki IPA 2019


Ime: Veliki IPA 2019
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina

Stil piva: Trojni NEIPA

Vsebnost alkohola: 10%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi letošnje leto so v pivovarni Pelicon za svoj domači festival Pivomanija pripravili enega svojih najbolj konkretnih zvarkov - Veliki IPA. Letos so se z njim podali v bolj modne, meglene vode in tako je nastal trojni NEIPA zvarek s pravim sokastim značajem.

Juicy karakter tega piva je opazen že na prvi bežen pogled, kajti Veliki je izjemno motnega telesa zlato rumene barve, skriva pa ga velika bela puhasta glava. Tudi na prvi vdih se pokaže njegov saden značaj - v kozarcu se namreč nahaja zelo zrel ananas, mango ter še kakšen drug sadež z eksotičnega oddelka tržnice. Solidno grenkobo, ki kraljuje v okusu, dopolni nekaj sadne sladkobe, v finišu pa pivo tudi lepo pogreje s svojimi odstotki.

Veliki IPA, trojnega "hazy" značaja, se pokaže kot prava sadna "juicy" bomba v vseh pogledih - od izgleda, preko arome, pa vse do okusa. Seveda pa izstopa tudi s svojo mogočnostjo karakterja - Veliki IPA v vseh pogledih.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → zelo mi je všečen, super aromatičen, a obenem deluje tudi kar precej nasiten - na trenutke mi je kar malo premogočen, tak za bolj posebne priložnosti
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar