nedelja, 01. maj 2016

Ime: Überfisch
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika
Stil piva: Pšenično pivo
Vsebnost alkohola: 4,5%

Ocena: 3,2 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)


Überfisch, ali po naše nad ribica, ki prihaja iz naše prve butične pivovarne HumanFish, je njihov pogled na tradicionalni nemški stil pšeničnega piva, ki se v originalu kliče "hefeweizen". 

Ta ribica nas poskuša očarati že s svojim izgledom, kar ji lepo uspe. Odlikuje jo privlačna ognjeno oranžna barva, popolnoma motna, pokrije pa se še z razmeroma majhno in ne pretirano obstojno belo glavo. Aroma je popolnoma takšna, kot se od tega stila piva pričakuje. V naš nos namreč pridrejo nežne pšenične note, rahlo bolj zaznaven pridih banane in za konec še nekaj blagih, a lahko zaznavnih začimb. Tudi naše brbončice se bodo najprej spoznale s sladkobo pšenice, le-ta pa nas bo popeljala skozi začimbno telo do zelo rahle grenkobe na koncu. V pookusu prevladuje zeliščno-začimbni značaj, na trenutke z izrazitim poprastim značajem

Gre za pivo razmeroma lahkega telesa, ki lepo sledi svojim nemškim vzornikom s svojo aromo in okusom. Res pa je tudi, da je rahlo bolj osredotočen na svoj začimbni značaj, zato mogoče ne bo všeč vsem ljubiteljem. Bo pa brez dvoma všeč ljubiteljem tradicionalnih nemških pšeničnih piv. 
Cena: 3€ (0,3l)

Kje ga najdem?
  • HumanFish Taproom (Vrhnika) 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.