petek, 14. september 2018

Pelicon Time 2017


Ime: Time 2017
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina

Stil piva: Stari ale

Vsebnost alkohola: 10,5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Za svojo peto obletnico festivala Pivomanija so v pivovarni Pelicon pripravili več posebnih zvarkov, med katerimi pa je posebno mesto pripadlo preprosto poimenovanemu zvarku Time. Pivo stila stari ale, ki v sebi skriva več kot 10% alkohola, je namreč leto 2017 preležalo v lesenih sodih treh različnih destilatov, da bi nato leto kasneje pivopivcem na festivalu ponudilo nekaj res posebnega.

Ta ajdovski starček je motnikave in žareče jantarne obarvanosti, njegov izgled pa dopolni še srednje velika, kremasta bež glava, ki se le počasi odmika. V naš nos prodre precej nežna aroma, v kateri se seznanimo z nežno vinsko kiselkasto aromo, nekoliko pa spomni še na staro vinsko klet. Za začetek naše brbončice pozdravi še kar solidna grenkoba, ki jo spremlja prav tako lepo izrazita sladkoba, ki s seboj prinese tudi nekaj medenega značaja. Čisto na koncu pa se občuti še povsem nežen kiselkasti značaj.

Zanimivo pivo, ki se mu brez dvoma lepo pozna, da so ga kar za nekaj časa "neprijazno" zaprli v različne sode. V sebi skriva zavidljivo alkoholno stopnjo, ki nas na poti po grlu navzdol sicer nekoliko pogreje, a nima tistega velikokrat prisotnega pekočega občutka. 




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → sigurno pivo zanimivih lastnosti, čeprav sem veliko bolj ljubitelj hmeljnih zvarkov - ni ravno za vsak dan, ampak za take posebne priložnosti pa kar gre
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar