torek, 19. november 2019

Ressel 12 Helles


Ime: 12 Helles
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: Svetli ležak - helles

Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Po zgledu najboljših nemških ležakov (hellesov) so tudi v dolenjski pivovarni Ressel zvarili svojo verzijo te pivske klasike. Pivo preprostega značaja in prijetne pitnosti, ki je najbolj popularno med ljubitelji klasičnih okusov in bo s svojim značajem kar poneslo na bavarsko.

Dvanajstka je malenkostno nečistega, motnega zlatega telesa, prekrita pa je s počasi sedajočo belo puhasto glavo. V aromi nam ponuja značilne, lepo zaznavne kruhaste note, ki jih dopolnjujejo še rahlo nežnejši a vseeno prepoznavni travnati pridihi. Srednja hmeljna grenkoba v kombinaciji s konkretno stopnjo karbonacije pošteno podraži po jeziku, v sebi pa nič kaj ne skriva očiten travnati občutek. Rahla sladkoba se le malenkostno pokaže, v pookusu pa še kar nekaj časa pusti pivo svoj značaj.

Resslov helles, nemško naravnani ležak, je lahkoten, dokaj preprost in predvsem lepo in preprosto piten. Vseeno pa ob tem ponudi dovolj značaja. Definitivno dobra izbira za ljubitelje teh klasičnih ležakov. 




  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → lepo piten in preprost ležak, ki ponudi veliko okusa in lepo steče (tudi če nisem največji ljubitelj ležakov); točen pa je še malo bolj všečen
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar