četrtek, 7. november 2019

Bevog/Dry & Bitter Soul Licker


Ime: Soul Licker
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg v sodelovanju z Dry & Bitter Brewing Company, Gorlose (Danska)

Stil piva: Temni IPA

Vsebnost alkohola: 8%
Na voljo: pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Še eno mednarodno sodelovanje pivovarne Bevog je tokrat prineslo temni IPA. Skupaj z danskimi pivovarji iz Dry & Bitter so namreč ustvarili ta hibridni zvarek, ki so ga dodatno hladno hmeljili (dvakrat) z enima izmed najbolj zaželjenih sort hmelja na svetu - galaxy in nelson sauvin.

Ta poslastica za dušo (in telo) je precej temne umazano rjave barve, na vrhu kozarca pa kar dolgo kraljuje sicer manjša a lepo kremasto obstojna bež glava. V aromi ne primanjkuje sadnih hmeljnih not - grenivka, grozdje, kosmulje, limona ter še kakšen drug sadež za vmes, kasneje pa se prikaže še nekaj piškotnega duha. Tudi okus nas že v prvem malem požirku razvaja s hmeljnim karakterjem, ki poleg nežne grenkobe prinese še zajeten občutek rahlo kiselkastih citrusov. Družbo jim dela blaga sladkoba, rahla čokolada z nekoliko ribeza, za konec pa še zelo zadržan pražen priokus. Dolg in ne pretiran pookus pa se še kar nekaj časa valja po jeziku.

Soul Licker, temni IPA slovensko-danske naveze, je lahkotnejšega telesa, zelo svežega in osvežilnega značaja ter izjemno lahkotno piten brez kakšnega občutka alkohola. V svoji duši je povsem hmeljno naravnan in je skorajda čisti IPA le v temnejši preobleki. Zopet nekaj izjemnega.




  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Klobasarna (Ljubljana)
  • Gas Station (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,4 / 5 → meni super piten, že tako je meni ljubi stil, potem pa je še povsem hmeljno nabit - odličen in izjemno osvežilen 
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar