ponedeljek, 22. april 2019

Castra Bordo Helles


Ime: Bordo Helles
Pivovarna: Castra Pivovarna, Ajdovščina

Stil piva: Svetli ležak - helles

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Potem, ko so se pred časom preizkusili že s svojim temnim ležakom, so v pivovarni Castra sedaj navarili še svetlo verzijo popularnega tipa piva - tega pa so se lotili v tradicionalnem nemškem Helles stilu.

Castrin Helles je kar precej motnikavega telesa, ki je temnejšega zlatega odtenka, pokriva pa ga srednje velika bela glava, ki kar precej dolgo postoji tam. Aroma je precej nežna in ne pretirano izrazita, napove pa jo rahla kruhasta prisotnost z dodatkom nežne trave in sena. V okusu nam za začetek ponudi kratkotrajen sladkoben občutek, sledi pa mu srednje izrazita, suha, travnata grenkoba. V finišu pa se pokaže še zelo blag, skorajda že malo pražen občutek dobro zapečenega (prepečenega) kruha.

Ajdovski Helles je čistega in svežega značaja ter kar precej lahkotnega telesa, z višjo vsebnostjo karbonizacije pa tudi lepo podraži brbončice. Definitivno gre za dobrega predstavnika svojega stila, ki bo bolj sedel v roke ljubiteljev tradicionalnih stilov piva.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → korekten svetli ležak tradicionalnejšega karakterja - sicer lepo piten in preprost s klasičnim ležakastim značajem (tudi za ne velikega ljubitelja teh lastnosti)
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar