nedelja, 24. november 2019

Naboj Fox5


Ime: Fox5
Pivovarna: Pivovarna Naboj, Koper

Stil piva: Pšenični ale

Vsebnost alkohola: 4,3%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lisica iz obalne "računalniške" pivovane je lahkotni pšenični ale, ki je zvarjen s slovenskim Styrian Fox hmeljem in njegovim ameriškim prijateljem, ki sliši na ime Simcoe. Z nižjo alkoholno stopnjo je ustvarjen za poletne dni.

Fox5 je lahkotno motnikavega telesa žareče zlate obarvanosti, njegov izgled pa dopolnjuje manjša bela penasta glava, ki se kar kmalu izmakne - kot lisička. Aroma je nežno citrusna z nekaj kar lepo izrazitega travnato-začinjenega daha, spremljavo v ozadju pa tvorijo sladki sadni toni. Nežnejšo grenkobo spremlja rahlo citrusen občutek, tega pa skorajda izriva nekaj dražečega začinjenega priokusa - kljub vsemu pa pivo še vedno deluje zelo nežno in se zaključi z blažjim pookusom.

Lahkotni Fox5 je preprostega značaja, nezakompliciran in nezahteven. Lahkotno pitno pivo nežnejšega karakterja, a še vedno dovolj svežega občutka. Res bo bolj sedel v višjih temperaturah.




  • Bar Cameral (Koper)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → ni po mojem okusu, kar malo preveč neizrazen, a obenem malo preveč izrazen z začinjenim karakterjem - se ga da pa vseeno brez težav spiti
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar