nedelja, 29. december 2019

Lobik Andromalius


Ime: Andromalius
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Cesarski stout

Vsebnost alkohola: 12%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lobiki ne skrbijo le, da ne bomo žejni, ampak poskrbijo tudi za to, da nas v hladnih zimskih večerih ne bo zeblo. Njihov cesarski Andromalius nas bo namreč grel z vso svojo močjo 12%, ki jih je fantom uspelo spraviti v pločevinko.

Tanka bež obarvana glava za precej kratek čas postoji na vrhu kozarca, ki ga napolni kot staro olje črno (ampak resnično črno) telo tega zvarka. Prijetna aroma je v začetku rahlo zadržana z notami čokolade, praženega občutka in vanilije, ki pa postajajo sčasoma vedno bolj pogumni, spremlja pa jih blag pridih viskija. Okus seveda v začetku takoj razvaja z nežnejšo čokoladno sladkobo, ki jo dopolnjujejo še smetanovo-vanilijast občutek, rahel ribezov značaj ter zelo blago pražen priokus v finišu, ki je skorajda nezaznaven.

Andromalius je cesarski stout izjemno polnega in konkretno kremastega telesa, ki po grlu zdrsi s svilnato lahkotnostjo - kljub svojim 12%, ki pa so izjemno zakriti in se jih prav nič ne zazna. Pivo, ki si ga je potrebno deliti, recimo za praznično sladico.




  • Pivarna (Maribor)
  • Mustang Bar (Šmartno pri Litiji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,3 / 5 → vrhunski, aromatičen in všečen sladicast okus - super kremasto telo mi zelo sede, poleg tega mi je pa najbolj všeč, da nič ne podžge v požirku
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar