sreda, 30. januar 2019

Omnivar Holiday Hog


Ime: Holiday Hog
Pivovarna: Omnivar Brewery, Ljubljana

Stil piva: Cesarski stout

Vsebnost alkohola: 11,5%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi v ljubljanski pivovarni Omnivar so pripravili nekaj posebnega za božično-novoletne praznike. Svojega temnega pujsa so zavili v praznično opravo, mu poveznili božičkovo kapo, še pred tem pa so ga kar konkretno nabili z alkoholno stopnjo - in tako je nastal ta RIS (Russian Imperial Stout) po imenu Holiday Hog.

Praznični pujsek je popolnoma črne barve, kot najtemnejša noč, pokriva pa ga manjša bež glava, a le za zelo kratek čas. Na prvi vdih v aromi prevladajo precej izrazite in močne pražene note, skorajda že kar nekoliko prežgane, z nekaj kavnega dodatka, dlje v ozadju pa so note čokolade, vanilije in blagega kokosa. Tudi v okusu nas pozdravi značaj praznične sladice - nežnejša sladkoba z že prej omenjenimi priokusi čokolade in vanilije, dokaj konkretna grenkoba proti koncu in čisto za konec še pražen pookus, ki še zelo dolgo postoji na jeziku in pusti svoj vtis.

Holiday Hog je izredno kremasto pivo polnejšega telesa, ki ga odlikuje prijetna kombinacija okusov in arom s prevladajočo in prijetno praženo, oziroma že kar prežgano noto. Alkoholna stopnja, ki je zavidljivo visoka, je izjemnoo dobro skrita in je pivo zaradi tega ter pakiranja v veliko steklenico skorajda že nevarno - zato pa ga je potrebno deliti.




  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Omnivar Brewery (spletna trgovina na www.omnivar.si)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → visoki vsebnosti alkohola in kompleksnosti navkljub ostaja zelo preprosto pitno - meni, kot neljubitelju kave, deluje malo preveč praženo-kavnato, ampak se vseeno zelo lepo pije - skorajda že nevarno lahko
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar