ponedeljek, 10. december 2018

Pelicon/Szpunt Gosedalin Tequila Barrel Aged


Ime: Gosedalin Tequila Barrel Aged
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina v sodelovanju s Szpunt, Loziska (Poljska)

Stil piva: Gose

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pred začetkom letošnjega poletja so v pivovarni pelicon odšli na izlet na Poljsko, kjer so skupaj s kolegi iz Szpunt zvarili Gosedalina, ki je bil zelo lepo sprejet med osvežitve potrebnim poletjem. Nekaj tega piva pa so tudi za pet mesecev zaprli v sode tekile, kjer je še malo dozorelo in nastala je tale poslastica.

Pivo poljsko-slovenske naveze, ki je za minimalen čas zakrito le s tanko milnato belo glavo, je povsem motne in umazano jantarno-zlate barve. V aromi najprej prevlada kiselkasti značaj, kjer se pomešajo nekoliko vinske arome in prepoznaven karakter limete, nekje precej v ozadju pa je srečati piš vanilije, lesa in nekaj alkoholnega občutka. Tudi okus sledi temu, kar napove aroma - nežnejša kislina limete pride najbolj do izraza, dopolni pa jo lahkotna grenkobica, v finišu pa še rahlo slankast karakter in nekaj zelo blagega, a zaznavnega občutka tekile.

Pivo je srednje polnega telesa in zelo osvežilnega duha, ki bo sedel, tudi če vreme ravno ne kliče po takem pivu. V sebi skriva prijetno stopnjo kisline, staranje v tekilinih sodih pa mu je prav tako dodalo svoj čar, ga naredilo še bolj prijetnega in nekoliko bolj zrelega.




  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)
  • Wine Bar & Shop Faladur (Ajdovščina)
  • Pivarna (Maribor)
  • Pivoteka Za Popen''t (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → kljub temu, da je tekila zelo nizko na seznamu meni všečnih pijač, pa je v tem pivu dovolj nežna, da me ne zmoti in obenem dovolj občutna, da pivu da nekoliko svojega značaja in ga naredi še bolj simpatičnega
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar