četrtek, 13. april 2017

Reservoir Dogs Cum Grano Salis


Ime: Cum Grano Salis
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Gose
Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: točeno

Ocena: 4,2 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 14/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Po selitvi na svoje so se v pivovarni Reservoir Dogs Brewery resno lotili dela, vse skupaj pa so začeli "z zrnom soli". Navdih za ta zvarek so našli v nemškem mestu Gose, od koder tudi izvira ta stil piva. Ker pa na primorskem nimajo rudnika soli, so le-to dobili v sečoveljskih solinah, kraški rob pa je bil vir brinovih jagod. In nastalo je to.

Izgled prvega domačega goseja zaznamuje precej motna in zelo bleda slamnata barva, pokrita z lepo kremasto belo glavo. S prvim vdihom zaznamo nežnejši značaj vinske kleti z nekaj pridiha zelišč, vse skupaj pa vleče na nekoliko sadno stran in deluje zelo sveže, v ozadju pa se skriva celo nekoliko medeni značaj. Prvi požirek nam s svojo kiselkastjo potegne usta skupaj, zaključek pa je izredno suh z zelo blagim zeliščnim pookusom. Kot celota pa zvarek na koncu pridobi še tisti značilen rahlo slan občutek, ki je tako značilen za ta stil.

Zelo lahkotno, poletno telo in osvežujoča karbonacija v navezi s kiselkastim značajem, naredijo to pivo resnično sveže in predvsem lahkotno pitno. Če pa dodamo še nižjo stopnjo alkohola, dobimo nekaj kar nam bo osvežilo poletje. To je to, brez komplikacij. Nekaj novega, nekaj všečnega - cum grano salis.
Cena: 2,70€ (0,25l; točeno) - Sir William's Pub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar