četrtek, 13. april 2017

Ime: Cum Grano Salis
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Gose
Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: točeno

Ocena: 4,2 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 14/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Po selitvi na svoje so se v pivovarni Reservoir Dogs Brewery resno lotili dela, vse skupaj pa so začeli "z zrnom soli". Navdih za ta zvarek so našli v nemškem mestu Gose, od koder tudi izvira ta stil piva. Ker pa na primorskem nimajo rudnika soli, so le-to dobili v sečoveljskih solinah, kraški rob pa je bil vir brinovih jagod. In nastalo je to.

Izgled prvega domačega goseja zaznamuje precej motna in zelo bleda slamnata barva, pokrita z lepo kremasto belo glavo. S prvim vdihom zaznamo nežnejši značaj vinske kleti z nekaj pridiha zelišč, vse skupaj pa vleče na nekoliko sadno stran in deluje zelo sveže, v ozadju pa se skriva celo nekoliko medeni značaj. Prvi požirek nam s svojo kiselkastjo potegne usta skupaj, zaključek pa je izredno suh z zelo blagim zeliščnim pookusom. Kot celota pa zvarek na koncu pridobi še tisti značilen rahlo slan občutek, ki je tako značilen za ta stil.

Zelo lahkotno, poletno telo in osvežujoča karbonacija v navezi s kiselkastim značajem, naredijo to pivo resnično sveže in predvsem lahkotno pitno. Če pa dodamo še nižjo stopnjo alkohola, dobimo nekaj kar nam bo osvežilo poletje. To je to, brez komplikacij. Nekaj novega, nekaj všečnega - cum grano salis.
Cena: 2,70€ (0,25l; točeno) - Sir William's Pub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.