nedelja, 19. april 2020

APE Siunšk' Picik'l


Ime: Siunšk' Picik'l
Pivovarna: Pivovarna APE, Sevnica

Stil piva: Lahki pale ale

Vsebnost alkohola: 3,2%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Siunšk' Picik'l sicer ni primeren za Tour de France ali Dirko po Sloveniji, ampak je vseeno ena zelo zanimiva zadeva. Gre za "lahkotno poletno pivo zmerne grenčine", ki skupaj z nizko alkoholno stopnjo poskrbi za čisto pravo poletno osvežitev.

Sevniški lahki pale ale je lahkotno motnikavega telesa in zelo blede zlate barve, za kar nekaj časa pa ga prekrije srednje velika in puhasta bela glava. Prijetna in lepo prepoznavna hmeljna aroma nas vabi s svojim citrusnim značajem z dodatkom limonske trave, vse pa deluje izjemno sveže. V okusu prevlada srednja grenkoba v kateri suh značaj pride kar lepo do izraza, vse pa se nato na ta način nadaljuje še v kar dolg pookus.

Ta picik'l je zelo lahkotnega in kar nekoliko vodenega telesa, kar pa za pivo z le dobrimi 3% niti ni presenetljivo. Kljub tej lahkotnosti pa ponuja konkreten okus in kar je najpomembnejše, tudi zelo lepo odžeja. Ni za na kolo, ampak po koncu vožnje bo pa brez dvoma odličen.




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → za tako nizko alkoholno pivo povsem soliden, prijetne citrusne arome in solidnega okusa - kot pač pale ale mora biti
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar