četrtek, 16. april 2020

Thirsty River Goosebumps


Ime: Goosebumps
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Gose

Vsebnost alkohola: 4,3%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Goosebumps je pivo stila gose, nežnejša kislica s slanim značajem, ki izvira iz Nemčije. Svojo verzijo pa so navarili tudi v Posočju, kjer prebiva pivovarna Thirsty River Brewing.

Bovški gose je lahkotno motnikavega zlatega telesa, velika bela puhasta glava, ki ga prekrije, pa zelo hitro tudi izpuhti. Aroma je nežnejšega duha, predstavlja pa se z blagimi kiselkastimi notami vinske kleti in rahlo začinjenim dihom skupaj z blagimi kruhastimi notami za spremljavo. Tudi v okusu pride do izraza blažja oblika kiselkastega značaja, ki le nekoliko potegne ustnice skupaj. V finišu se pojavi rahlo začinjen karakter, medtem ko slankast občutek še malo doda k svežini tega piva.

Goosebumps je prijetno in osvežilno pivo zelo lahkega značaja, ki pivca odžeja z lahkotno kiselkastim okusom, ki vseeno pride lepo do izraza. Če so vam  blizu nežno kisla piva (ali pa navadni špricarji), potem zna tudi ta Goosebumps lepo sesti.




  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → zelo všečen in lahkotno piten, nežen in tipičnega kiselkasto-slankastega občutka - lahko bi ga brez težav spil v malo večjih količinah
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar