ponedeljek, 15. april 2019

Pelicon Relax


Ime: Relax
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina

Stil piva: Mikro pale ale

Vsebnost alkohola: 2,8%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V pivovarni Pelicon pravijo, da so pivo Relax zvarili kot malo pivo z velikimi načrti, ki postreže pivcu z vsem kar se od krafta pričakuje. To pa naredi ob znatno nižji alkoholni stopnji in je tako pravi mikro pale ale. Za pravi značaj so vanj dodali hmelja sorte Enigma in Relax - slednji se je zaradi svojih lastnosti uporabljal v industriji čaja, ampak očitno se zelo dobro obnese tudi v pivu.

Peliconov Relax pomiri že s svojim prijetnim izgledom - temnejšo jantarno-zlato obarvano telo prekrije počasi izginjajoča bela puhasta glava, od katere pa kmalu ne ostane popolnoma nič. V aromi pomirja prijetno, tropsko sadno doživetje z rahlo citrusnim značajem in nekaj pridiha žvečilnih gumijev - zelo prijetna in vabljiva aroma nežnejšega karakterja. Okus se predstavlja s solidno, srednje občutno hmeljno grenkobo, ki jo le malo kasneje dopolni še rahlo sladek sadni občutek. Blago poprast finiš pa poskrbi, da naše brbončice poželijo še naslednji požirek.

Relax je zelo lahkotnega, poletnega telesa. Prijetno aromatično in konkretnih lastnosti v okusu nikakor ne da vedeti, da v sebi skriva le 2,8%. In kot obljublja že na začetku, resnično podari vse, kar se od pravega kraft piva pričakuje - še en razlog več, da bo zelo dobra izbira v poletni vročini.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Dobra Poteza (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → vse preveč nizkoalkoholnih piv je vodenega telesa in brezizraznega okusa - tokrat pa je ravno obratno, saj Relax deluje kot odličen APA, še nekaj točk bonusa pa dobi, ker si brez težav privoščim še enega za zraven
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar