četrtek, 25. april 2019

Omnivar Social Lubricant


Ime: Social Lubricant
Pivovarna: Omnivar Brewery, Ljubljana

Stil piva: NEPA

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Za pivo se je že večkrat reklo, da je nekakšen socialni lubrikant, saj pogosto poskrbi, da pogovor lažje steče. No, v ljubljanski pivovarni Omnivar pa so se tega dejstva sedaj lotili povsem strokovno in navarili moderni pale ale z zadržano stopnjo alkohola, da bo rss dobro lahko opravil omenjeno nalogo.

Pivo na prvi pogled deluje kot nekakšen gosti sok s svojo izjemno motno in bledo umazano zlato barvo. Izgled na vrhu dopolni še tanka in puhasta bela glava, izpod katere kmalu nežno pridiha blaga, travnato-sadna aroma. Kmalu zatem naše brbončice kar malo napade solidna, nekoliko ostra hmeljna grenkoba, ki pa s seboj prinese še nekaj dokaj lepo zaznavnih citrusnih not. Zaključek pripade suhemu finišu in kar izrazitemu, nekoliko zeliščnemu pookusu.

Morda bi od socialnega lubrikanta pričakovali, da gre za nežen in lahkoten zvarek, ampak pivo se v resnici izkaže kot precej bolj konkreten pale ale. Sicer lahkotnega telesa, a s konkretnimi lastnostmi, predvsem v okusu, bo pa na koncu vseeno opravil svojo nalogo iz razvezal tudi kakšen bolj zavezan jezik.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → v aromi daje vtis nežnejšega zvarka, a v okusu kar konkretno udari s svojo zeliščno naravnano grenkobo, rahlo ostro na trenutke - vendar pa vseeno ni pretirana, tako da pivo še vedno zelo lepo teče
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar