sobota, 4. april 2020

Union Smile


Ime: Smile
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana

Stil piva: Svetli ležak

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Union Smile, legenda iz časov, ko je bila izbira piva omejena le na rdečo in zeleno, se je po dolgih letih vrnil nazaj. "Pivo, ki nariše nasmeh na usta in se kot po pravilu servira z rezino limone v steklenici" je našlo pot nazaj na police in poskrbelo za nostalgijo pri nekaterih pivcih.

Za zelo kratek čas kristalno jasen in zlato obarvan Smile pokrije tanka bela glava, a res le na zelo kratko. Nežna aroma le komajda prihaja izpod te pene, pokaže pa le malenkostno travnati duh in nekaj malega limonasto-kovinskega pridiha, kasneje pa še blag značaj pražene koruze. Okusi se nežnejša, le blago zaznavna grenkoba s travnatim občutkom, v spremljavi pa rahlo kiselkast karakter. Rahlo dražečemu finišu pa nato sledi še pookus, kjer se kovinski značaj še malo bolj izrazi.

Smile je izredno lahkotnega telesa in povsem neizstopajočih lastnosti in deluje še vedno tak, kot je bil pred zdaj že kar nekaj leti. S požirkom pa bo pivce, ki prisegajo na industrijska piva, takoj popeljal nazaj v tisti čas.




  • trgovine Mercator (po Sloveniji)
  • trgovine Tuš (po Sloveniji)
  • številni bari in gostilne (po Sloveniji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2 / 5 → sicer ni neprijeten, ampak brez kakšnega omembe vrednega značaja, nekakšno "špricar pivo" z izvodenelim telesom - pač, je tak kot je bil in tak kot nekateri želijo da je
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 4/10 - OKUS: 4/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 7/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar