petek, 23. september 2016

Ime: Svetlo Pivo
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana

Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: steklenica - pločevinka - točeno

Ocena: 2,1 / 5
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 6/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 3/10)

Union Pivo - pivo naših očetov in druga, rdeča polovica naveze, ki je kraljevala na našem trgu brez konkurence, ko smo se nekateri šele podajali v svet piva. 

Popolnoma jasno pivo zlate barve in zelo lahkotnega (nekoliko vodenega) telesa, ki ga za kratek čas pokrije srednje velika bela glava, ter tako dopolni izgled tipičnega industrijskega ležaka. V aromi lahko zaznamo neizrazit in neizstopajoč sladni značaj, kjer se nahaja nekaj žitnega pridiha. Okus zaznamuje zmerna sladkoba žitnega telesa, ki za konec prihrani zelo mil grenkobni občutek, ki je za primerjavo še rahlo bolj zadržan, kot pri zelenem prijatelju. Nekaj kovinskega značaja v pookusu pa zaključi to zgodbo.

Gre za pivo s svežim občutkom, vsaj dokler je ledeno hladno, ki v svojem svetu industrijskih ležakov niti ne deluje napačno. Je takšen, kakršen je tudi njegov osnovni namen - pivo za najširšo množico pivcev, dostopno po zelo ugodni ceni.  
Cena: 0,82€ (0,33l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • v vseh gostilnah, barih in restavracijah po Sloveniji
  • v vseh trgovinah po Sloveniji
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.