nedelja, 28. junij 2015

HumanFish Stout


Ime: Stout
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika

Stil piva: Irski stout
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 3,8 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Piva vrhniške pivovarne HumanFish že kar nekaj časa slovijo kot zelo kvalitetna in okusna piva. Za njih je značilno, da poudarek ni na aromi, torej ne slovijo kot zelo aromatična piva. In to lahko pričakujemo tudi od njihovega stouta. 

V minimalistično oblikovani steklenici se skriva pivo temno rjave, skoraj popolnoma črne barve (kot nafta), ki na vrhu kozarca naredi ne preveč veliko in srednje obstojno glavo temne kremaste barve. Aroma je pričakovano nežna. Seveda, ko jo primerjamo z ostalimi stout pivi. Še vedno pa brez težav zaznamo pražene arome sladu, v ozadju pa se skrivajo rahli toni čokolade in zelo nežne kave. Tej dokaj zadržani aromi pa se nasproti postavi močan in izrazen okus. Za kratek čas, takoj na začetku, zaznamo rahlo sladkobo, ki pa jo popolnoma prevzame pražen okus sladu. Temu se pridružijo še dokaj izraziti, vendar nikakor ne premočni priokusi kave in temne čokolade. Vse skupaj pa se zaključi s srednje močno grenkobo in nekaj zeliščnega pookusa. 

Telo tega stouta je dokaj polno, vendar po drugi strani še vedno nekoliko bolj lahko, kot se to občuti pri nekaterih ostalih stoutih. Tako da lahko na koncu še vedno uživamo v polnem okusu, ob enem pa tudi z lahkoto spijemo malo večjo količino.   
Cena: 2,70€ (0,5l; steklenica) - Pivarna (Maribor)

Kje ga še najdem?
  • HumanFish Taproom (Vrhnika)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar