sreda, 6. maj 2020

22Brewing By The Waves


Ime: By The Waves
Pivovarna: 22Brewing, Koper

Stil piva: Irski stout

Vsebnost alkohola: 4,2%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

By The Waves je stout, zvarjen v irskem stilu ("dry stout"), ki so ga pripravili v naši obalni pivovarni 22Brewing. Pravijo, da pivcu prinaša pražene kavne okuse z dodatkom karamele in sladkobe.

By The Waves priplava v popolnoma črni barvi, skorajda kot nafta, pogled nanj pa dopolni tanka in nikakor ne obstojna bež glava. Aroma je razmeroma nežna, pokaže pa svoj značaj praženega sladu, ki ga dopolnjuje kar nekaj lepo prepoznavnega kiselkastega duha žitasto-ribezove kombinacije. V koncu pa se temu duhu pridruži še nežnejši kavnat značaj. Tudi okus sledi vonju - srednjo grenkobo dopolnjuje kavnato-pražen priokus, še bolj kot ta pa je zaznaven rahlo kiselkast občutek. Nežen in krajši pookus pa s poprastim značajem pusti blago sled.

Ta irski stout iz naše obale je nekoliko bolj lahkotnejšega telesa in ne ravno pretirano izraznih lastnosti. Je dokaj tipičen, a bolj preprost in z rahlo svilnato teksturo lahkotno spolzi po grlu - taka, bolj preprosta zadeva.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,7 / 5 → ni v mojem okusu, zmanjka ga na telesu in rahlo preveč do izraza pride kiselkast priokus - ni za stran, se ga da spiti, ampak...
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar