ponedeljek, 20. april 2020

Rikon Hund


Ime: Hund
Pivovarna: Rikon Brewery, Maribor

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 6,7%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V trenutnem obdobju varjenja (kraft) piva skorajda ne gre brez tipičnega kraftovskega IPA zvarka, po zgledu ameriških mojstrov varjenja, kjer se je to tudi začelo. In s svojim Hundom so tudi v Rikonu naredili svojo verzijo tega popularnega piva.

Izjemno velika snežno bela glava za precej dolgo pod seboj zakrije popolnoma motno jantarno obarvano vsebino. Izpod nje počasi zadiha nežna hmeljna aroma, katero še najbolj predstavljajo blagi borovci in nekaj dodatka citrusov, vendar je vse skupaj kar precej zadržano - ne ravno tipično za IPA. Srednja grenkoba je lepo izrazita in ne pretirano ostra, a vseeno lepo poudari svojo zeliščno in dokaj suho stran. Ta grenkobni karakter pa se nato nadaljuje še v kar trajajoč pookus.

Hund je IPA lahkotnejšega telesa in kar konkretno grenkobnega značaja brez kakšnega izraznega sadnega dodatka, ki jih srečujemo v predstavnikih tega stila. Soliden in kar nekoliko bolj preprost pristop k IPA stilu za spremembo.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → lahkotno za spiti, sicer bi malo sadnega kicka prišlo prav v okusu in še bolj v aromi, ampak v redu, bolj preprost IPA
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar