nedelja, 22. september 2019

Rooster IPA


Ime: IPA
Pivovarna: Pivovarna Rooster, Lavrica

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Iz mlade lavriške pivovarnice Rooster je prikikirikal prvi petelinček - in kot se za novo pivovarno na sceni spodobi (v večini primerov), gre za najbrž najbolj popularni stil piva med kraft pivovarnami - IPA.

Petelinji IPA je temnejšega jantarnega odtenka, če ne že kar bakrenega, izgled pa za nekoliko krajši čas dopolnjuje še bela puhasta glava. Ta IPA v aromi nežno pričara sladke sadne note, predvsem zelo sočne breskve, ki jih zadaj dopolni še blago borovčast dih. Solidna hmeljna grenkoba, ne pretirana in ne preostra a vseeno lepo zaznavna, poboža po jeziku, nekoliko pa jo uravnovesi nežno sladek značaj sladu. Vse to, preden se Rooster IPA zapelje v dolg in kar konkreten pookus, rahlo poprasto dražeč na koncu.

Rooster IPA je pivo lahkotnejšega telesa in precej tipičnih IPA karakteristik - le-te prinesejo tisti bolj tradicionalni, klasični značaj IPA piv, v nasprotju s (trenutno) prevladujočim značajem modernih, precej bolj sadnih IPA piv.




  • Cavallino Caffe (Škofljica)
  • Magi Bar (Škofljica)
  • Pizzeria Peruzza (Ljubljana)
  • Picerija Arkada (Škofljica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → sicer bolj klasičen, a vseeno korekten IPA, sicer brez kakšnih posebnosti, ampak povsem solidno piten 
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar