ponedeljek, 28. september 2020

Maister Novy

 

Pivo

Novy

Pivovarna

Maister Brewery - Kamnik

Stil

NEIPA

Alkohol

5%



Novy NEIPA je novi NEIPA iz kamniške pivovarne Maister. Pivo je nastalo po navdihu znane slovenske osebnosti, kot velja za vsa Maistrova piva. Ta NEIPA je navdihnila prevajalka poezije in prva slovenska lirska pesnica Lily Novy. Pesniški NEIPA pa v svojem telesu za pravi značaj skriva hmelja amarillo in mosaic, obenem pa predstavlja prvo damo v Maistrovem naboru piv. 

Maistrov NEIPA je stilu primerno popolnoma motnega telesa zlato-rumene barve, simpatični izgled pa dopolni srednje velika in obstojna bela glava. Aroma na nekoliko nežnejši način izrazi svojo sicer zelo prijetno sadno stran, kjer se pokažejo tako sveži citrusi, ki so nekoliko bolj pogumni, kot tudi sočni sladki sadeži, ki se malo bolj skrivajo. Nežna grenkoba kar lepo podraži po jeziku s svojim poprasto začinjenim občutkom, zraven pa Novy doda še nekaj citrusnega karakterja. Suh finiš kar lepo popivna po jeziku, medtem ko trajajoč pookus še kar nekaj časa pusti svoje verze na jeziku. 

Novy NEIPA je lahkotno piten NEIPA, lahkega telesa in precej povprečne (ali še malo manj) stopnje alkohola, kar pomeni, da lahko res kmalu izgine. Je namreč dovolj preprost, da zelo lepo steče (tudi stila ne najbolj vajenih), a obenem tudi dovolj konkreten, da ponudi pravo NEIPA izkušnjo tudi ljubiteljem te megle v kozarcih. 


Kje naj ga iščem?


  • Stražarnica (Kamnik)
  • Pri Maistru (Maribor)
  • Vrt Lily Novy (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo lepo piten NEIPA, ponudi vse kar je treba in tudi zelo lepo odžeja - se mi zelo dopade, plus 5% pomeni, da gre brez težav

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar