sreda, 21. april 2021

22Brewing Karega - Sour Saison With Sour Cherries

Še eden izmed članov istrskih divjih ale piv pivovarne 22Brewing poimenovanih Karega je Sour Saison With Sour Cherries. Torej kisli saison, ki je fermentiral in se staral v vinskih sodih s konkretnimi količinami višenj.

Rožnato bela milnata glava za precej kratek čas pokrije žareče rdečkasto-oranžno obarvano telo tega istrskega piva. Aroma je zelo nežna in sramežljiva ter tako le malenkostno pokaže svojo višnjevo noto s trpkim občutkom. V požirku se najprej seznanimo z nekoliko kiselkastim sadnim značajem, ki usta kar lepo potegne skupaj. Malo sladkobe je za spremljavo, drugače pa celotno gledano zelo lepo prevlada prijetno kiselkast višnjev občutek. 

Kisla Karega z višnjami je izjemno svežega ter osvežilnega značaja zaradi svoje kombinacije kiselkastega in rahlo sadnega okusa. Poleg tega pa je lahkotnega telesa in skupaj z nižjo stopnjo alkohola deluje zelo preprosto pitno. Definitivno prava izbira za poletne dni, ko zapaše tudi ne-vinski špricarček.
 

Karega - Sour Saison With Sour Cherries

Koper

Sadni saison

4,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → izjemno lepo piten, prijetno saden in ravno prav kisel za moj okus; v aromi sicer malo bolj zadržan, malo skriva višnje, vendar pa nadoknadi v okusu

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar