torek, 16. januar 2018

Lobik Marquis de Myrtille


Ime: Marquis de Myrtille
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Kisli ale - saden
Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: buteljka

Ocena: 3,9 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Lobikov Marquis de Myrtille je pivo spontane fermentacije, ki je pot začelo dobro leto nazaj. Po treh meseci od varjenja so fantje pivo zaprli v sod, kjer je bila prej modra frankinja in po dodatnih dveh mesecih vanj dodali velik kup borovnic. Tako so ga pustili še štiri mesece, ga zaprli v buteljkice in počakali še tri mesece, preden so ga ponudili v slast vsem pivoljubcem.

Motnikavo pivo vinsko bakreno-rdeče barve se v kozarec natoči z zelo tanko on kratko živečo belo puhasto glavo. Aroma tega zvarka je vinsko obarvana s kislim značajem, čeprav v trenutku takoj po odprtju steklenice zaznamo zelo lepo izražene sladke note borovnic, ki pa kar prekmalu pobegnejo in jih nadomesti rahel usnjeni dih. Tudi okus je vinsko obarvan, saj v njem prevladuje konkretna sadna kislina z vinskim značajem, ki usta kar lepo potegne skupaj, a vseeno ne pretirava. Na koncu pa do izraza v tem lahkotnem in svežem zvarku pride še suh finiš.

Markiz tako v sebi skriva zelo osvežilen duh z ostrim/rezkim kiselkastim karakterjem. Aroma v začetku zelo potegne vase z borovnicami, a na veliko žalos le-te malo prehitro izbledijo. Definitivno pa je to pivo, ki s kombinacijo svojih lastnosti že skorajda sodi v svet vina in ne samo piva.
Cena: 11,00€ (0,375l; buteljka) - Že v Redu, Primož (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar