torek, 6. april 2021

22Brewing Karega - Open Fermented On Fruits Aged Blond Ale

Karega je serija istrskih divjih ale piv, ki so jih pripravili v pivovarni 22Brewing. Ta verzija je fermentirala v odprtih bazenčkih, nato pa za 3 mesece poležala v vinskih sodih, kjer je pivu družbo delala še zajetna količina hrušk.

Lahkotno motnikav Karega je zlate barve, njegov izgled pa dopolnjuje dokaj velika in precej puhasta bela glava, ki kar nekaj časa postane. V nežnejši aromi se kar lepo pokaže rahlo kiselkast vinski karakter, tega pa dopolni še nekoliko bolj nežen in malo sladek duh - mogoče se kasneje bolj pokažejo hruške. Okus je kar dodobra prevzel vinski značaj s kiselkastim in nekoliko bolj trpkim občutkom v finišu požirka. Čisto rahel sadni priokusek je zaznati, v pookusu pa je grenkobno-zeliščno-začinjen značaj precej bolj izrazit.

Karega Blond Ale je kar lepo drzen s svojim vinskim značajem, ki ga nič kaj ne skriva. Kar kompleksno pivo, ki ponuja kisel, trpek, grenkoben, sladek in začinjen značaj. Za vse okuse nekaj.
 

Karega - Open Fermented On Fruits Aged Blond Ale

Koper

Belgijski ale

6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → malo mi zmanjka hrušk v značaju, se ne pokežajo preveč, je pa lepo piten in predvsem zelo osvežilen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar