sreda, 14. oktober 2020

Carniola Bière de Garde

 

Pivo

Bière de Garde

Pivovarna

Carniola Brewery - Žirovnica

Stil

Biere de garde

Alkohol

5,6%Gorenjski pivovarji iz Carniole so se v svoji pivovarni lotili tudi tipičnega francoskega stila piva poimenovanega bière de garde. Gre za močnejše ale pivo, ki bi ga lahko zelo nerodno prevedli tudi kot pivo za shranjevanje, ki so ga varili v hladnejših mesecih na francoskem podeželju in sicer, da so se izognili težavam s kvasom v toplejših mesecih. 

Carniolin Bière de Garde je kar pošteno motne, zlato oranžne barve, tanjša bela glava, ki ga pokriva, pa kar lepo obstane na svojem mestu. Odlikuje ga prijetna kletna aroma, kar lepo izrazita in z nekaj blažjega kiselkastega občutka, v ozadju pa je srečati še nekaj začinjenega pridiha - vse pa ima tisti značilen "domač" značaj. Nežna grenkoba podraži po jeziku, je rahlo travnata v začetku, medtem ko v nadaljevanju s seboj prinese všečno dozo začinjenega karakterja. Za konec še malenkost podraži s poprastim značajem, začinjen občutek pa nato še kar nekaj časa postane v ustih. 

Bière de Garde je lahkoten na telesu in kar pošteno začinjen, kar se lepo ujame z njegovim značajem in ga naredi še bolj svežega in osvežilnega.  Pivo je prijetno, dovolj karakterno in z domačim občutkom, ki ga tudi zahteva ta stil. Ni za vsakega pivopivca, je pa brez dvoma za ljubitelje piva. 


Kje naj ga iščem?


  • Carniola Taproom (Žirovnica)
  • Academia 2.0 (radovljica)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → prijeten, lepo piten in ravno prav karakteren, četudi je nekoliko bolj začinjen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objava komentarja