torek, 27. april 2021

Bergkonig Premium Svetlo Pivo

Bergkonig Premium Svetlo Pivo je svetli ležak, ki ga varijo za naše trgovine Hofer. Pivcu naj bi v klasični izvedenki tega stila prinesel kraljevski okus - vsaj tako nam obljublja na pločevinki.
 
Pivo je čistega, kristalno jasnega telesa zlate barve, večja snežno bela glava pa na vrhu kozarca kar nekaj časa tudi postane. V aromi je tipično precej neizrazit, srečati pa je nekaj žitnih pridihov s koruznim občutkom, zraven pa še nekaj izjemno bežnega travnatega piša. Prav tako neizrazit okus prinese nekaj sladkobe, v značaju malenkostno kruhaste, medtem ko hmeljnega karakterja ni zaslediti vse do finiša. Tam se le lahkotno pokaže s svojim nežnim grenkobnim občutkom sem ter tja.
 
Bergkonig Premium Svetlo Pivo je lahkotnega telesa in povsem neizrazitega značaja - sicer pa se kaj več najbrž tudi ni moglo pričakovati od tega ležaka. Ne prinese ravno kraljevskega okusa, razen za tiste, ki prisegajo na makro ležake.  

Bergkönig Premium Svetlo Pivo 

proizvedeno v Avstriji
 
za trgovine Hofer

Svetli ležak

4,9%

Kje naj ga iščem?


  • trgovine Hofer (po Sloveniji)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2 / 5 → sicer ni ravno neprijeten, ampak kaj drugega pa tudi ravno ne - tipičen industrijski ležak

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 4/10 - OKUS: 4/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 7/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar