četrtek, 15. september 2016

Laško Zlatorog


Ime: Zlatorog
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško

Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: pločevinka - steklenica - točeno

Ocena: 2,3 / 5
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 6/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Vseprisotna slovenska pivska klasika. Pivo, ki ga z ljubeznijo varijo od leta 1825 in najbrž ga ni pravega pivoljubca, ki svoje "kariere" ne bi začel z Laškim pirom - no, ali pa z Unionom, ampak v zadnjih letih je to postalo skorajda enako.

Gre za tipičen ležak globoko zlate barve, ki ga za kratek čas pokrije bela milnata glava. Aroma je neizrazita in tista tipična, ki smo jo navajeni od makro ležakov - le nekaj žitnih not, ter blag pridih sladu, ki pa le stežka naredita kakšen vtis. Okus tega lahkotnega piva zaznamuje zmerno nežna hmeljna grenkoba, ki jo pred tem napove še blaga sladkoba žita. Grenkobni občutek se nadaljuje v pookus, ki je kratek in skorajda nezaznaven, vendar le dokler je pivo ledeno hladno. V nasprotnem primeru pridobi nekoliko kovinski priokus na koncu. 

Naš domači "kozel" je tako celotno gledano tipičen industrijski svetli ležak. Pivo ima do neke mere svež in osvežujoč učinek, vendar le v primeru, da je res ohlajeno. Kakorkoli že, Zlatoroga ne bi bilo na mestu primerjati z ležaki domačih pivovarn, toda v primerjavi z nekaterimi ostalimi tujimi ležaki makro pivovarn, se obnese dokaj v redu. Kakšno plus točko pa dobi še zaradi nostalgije. 
Cena: 0.82€ (0,33l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • v vseh gostilnah, barih in restavracijah po Sloveniji
  • v vseh trgovinah po Sloveniji
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar