petek, 3. september 2021

Loo-blah-nah Kveik

Pri nastanku nove točene specialke, ki jo ponujajo le v svoji točilnici, pa še to le v omejeni količini, je pivovarni Loo-blah-nah pomagal norveški kvas kveik, da je lahko nastal ta nekoliko bolj "funky" zvarek. 
 
Kveik je zelo motne oranžno-zlate barve, tanka in milnata bela glava pa z vrha kozarca kaj kmalu pobegne. Njegova aroma je nežnejše narave ter jo prdstavlja nekaj citrusnega diha z nekaj tropskega sadnega pridiha. Je zmerno grenkoben, kar pošteno hmeljnat in s seboj prinese še nekaj "funky" gumasto-usnjenega občutka. V finišu je suh, pookus pa kar pošteno postoji v ustih.
 
Loo-blah-nski zvarek z norveškim pridihom je zelo lahkotnega, če ne kar malo vodenega telesa. V značaju je kar pošteno hmeljnat in suh, zraven pa ponuja še ne kaj zanimivega "funky" občutka, kot je bilo obljubljeno.   

Kveik

Ljubljana

APA

5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → ni slab, se ga ta lepo spiti, čeprav je kar konkretno suh, zraven pa ponudi nekaj bolj "divjega" značaja, čeprav ne preveč

(IZGLED: 2/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar