sreda, 29. september 2021

Loo-blah-nah Čili IPA - Jalapenos

Za sedaj že kar tradicionalni Chili Con Carne Cook Off v Točilnici Loo-blah-nah so v hišni pivovarni pripravili tudi posebni Čili IPA. Svojemu klasičnemu IPA zvarku so med varjenjem dodali še jalapenose, ki so ustvarili malo bolj drzen zvarek.
 
Čili IPA oddaja v začetku zelo prijetno sadno naravnano aromo, v bistvu predvsem bezgovo, ki jo dopolni nežen, a prepoznaven čilijev pridih. Sadni značaj sicer prevlada, ampak sčasoma pride čili lepo do izraza. Srednje motnikavo pivo zlato-rumene barve je sicer zakrito s solidno veliko belo glavo, ki kar lepo počaka. Sadno sladek začetek požirka zaznamuje breskev, sledi pa nežnejša grenkoba, ki jo čisto na koncu dopolni začinjeno-pikanten občutek. Pookus pa ta čilijast značaj še nekaj časa drži na jeziku.
 
Chilli IPA je lahkoten v telesu in z zelo zadržanim značajem čilija - le-ta pride dovolj do izraza, da si rečemo "pa je res tukaj", nikakor pa ne pretirava in ne zažge na poti po grlu.     

Čili IPA - Jalapenos

Ljubljana

Čili pivo

5,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → lepa harmonija IPA in čilija, ki ne sili ven, ampak je tam nekje zraven 

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar