ponedeljek, 6. september 2021

Tektonik OL #44 Sweet Cherry Gose

Svoje mesto v Odprti Ligi pivovarne Tektonik, seriji posebnih piv v omejenih količinah, je našel tudi sadni gose. Pivo je zvarjeno v tradicionalnem nemškem stilu z dodatkom soli, ki pa mu poseben značaj ponuja še dodatek češenj. 
 
Češnjev gose je zelo temnega vinsko rdečega odtenka, njegova rožnato-bela glava, ki je srednje velika, pa kar nekoliko časa potraja na vrhu kozarca. V aromi nam ponuja nežno trpko češnjevo noto, ki zraven prinese tudi nekaj sladkega občutka. Požirek je v začetku zmerno kiselkast, malenkostno trpek v spremljavi, za zraven pa še nežno začinjen in s čisto blagim sladkim občutkom. Nežno slan finiš pa mu na koncu le še doda svežine. 
 
Sweet Cherry Gose je lahkotnega telesa in zelo svežega ter osvežilnega značaja. Sicer ponudi nekaj sladkobe, vendar pa le ta, imenu navkljub, ni pretirana in tako ostaja ta #44 zelo lepo pitna.  
 

OL #44 Sweet Cherry Gose

Ljubljana

Sadni gose

5,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo piten in super svež - prava poletna osvežitev

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar