torek, 25. avgust 2020

Brewwood Quercus Ilex

 

Pivo

Quercus Ilex

Pivovarna

Brewwood Craft Brewery - Kočevje

Stil

APA

Alkohol

5,1%



Quercus Ilex je čisto prava moderna kraft klasika - pale ale zvarjen v maniri ameriških mojstrov varjenja hmeljnega napitka. In kot tak bo seveda več kot primerna izbira za poletno osvežitev, pa tudi za kar tako.

Brewwoodov pale ale je lahkotno motnikavega telesa jantarne barve, na vrhu pa sedi rahlo umazano bela glava, ki se le počasi izmika. Nežna aroma svoj hmeljni značaj pokaže z blagimi sadnimi sladkimi notami, nekaj občutnimi borovimi pridihi ter za zraven še nekaj travnatega duha. V okusu prevlada srednje izrazna hmeljna grenkoba, le nekoliko travnata v značaju in to je to. Za konec pa ostane še nežen pookus, ki nato kar nekaj časa poleži v ustih.

Quercus Ilex je tipičen, lahkoten pale ale, povsem preprost v svojem značaju in skorajda brez kakršnihkoli sadnih priokusov v svojem karakterju. Je lahkotno in preprosto piten, dovolj karakteren v okusu a obenem tudi dovolj preprost v tem, da bo všeč tudi nekoliko širši publiki ljubiteljev piva.  


Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → prijeten, lepo piten in nekompliciran - za brez razmišljanja

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar