četrtek, 3. december 2020

Zajc Pale Ale



Na idrijsko-cerkljanskem se po 191 letih zopet vari pivo. Za to so poskrbeli v Pivovarni Zajc, kjer pravijo, da za začetek varijo bolj preprosto pivo, ki je bolj prijazno še kraft okusov nevajeni lokalni publiki. In tudi njihov premierni Pale Ale je tak.

Tanka bela penasta glava prekrije jasno telo jantano-zlatega odtenka, tam pa počaka kar dolgo časa. Slovenski hmelji podajo pivu prijetno, nežno in rahlo sladko sadno aromo bolj domačih sort sadja, ki počasi in sramežljivo prihaja izpod glave. V požirku po jeziku podraži srednja hmeljna grenkoba, ki je v svojem značaju lahkotno travnata. Finiš je blago dražeče poprast, medtem ko pookus še kar nekaj časa postane v ustih. 

Zajc Pale Ale je lahkoten in preprost zvarek, ki ne izstopa po nobenih lastnostih posebej, ampak je lepo nežen in bolj zadržan. Ponudi nekaj več okusa, ki ga nevajeni pivci še ne poznajo morda,a ob enem ostaja dovolj preprost, da bodo vseeno le-ti pivci posegli po njem - tak pa je bil tudi cilj Zajca.
 

Pale Ale

Cerkno

APA

5%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → precej preprost, sicer lepo piten in brez kakšnih posebnosti

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar