sreda, 28. junij 2023

Lobik That Retro Candy That's Really Bitter But You Can't Stop Eating It

V pivovarni Lobik so se odločili, da v svojo serijo piv "candy"" vključijo še nekaj retro stila. Zvarili so klasični west coast IPA - staremu receptu so dodali še nekaj več hmelja in mu pojačali grenkobo, za vse okuse v njem pa poskrbijo Cascade, Centennial, Amarillo, Citra in Cryo Simcoe.

Lobikov retro bombonček je kristalno jasne zlate barve, pokrije pa ga slidno velika bela glava, ki pa kar kmalu izgine. Aroma je precej manj sadna in sladka kot bi pričakovali. V začetku ponuja nekaj travnatega značaja s čisto malo sandega duha, kasneje pa se iz ozadja v ospredje prebije bolj zaznaven piškotasto-karamelni dih. Požirek je konkretno hmeljno grenkoben - v začetku ga spremlja čisto malo sladkobe, medtem ko je kasneje v finišu precej bolj suh. Zeliščno-travnat pookus pa nato še kar dolgo poleži v ustih.
 
Retro Candy je lahkotnejšega telesa in nezaznavnega alkohola, v svojem značaju pa je zelo klasičen (retro) in se precej odmakne od večine ostalih modernih Lobikovih IPA piva. Kar pa ne pomeni, da ni dober.

That Retro Candy That's Really Bitter But You Can't Stop Eating It

Maribor

IPA

7%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → mogoče malo sadnega značaja ne bi škodilo, drugače pa precej "old-school"

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar