torek, 7. december 2021

MATT Bürgermeister

Bürgermeister je temni IPA, ki je nastal v kočevski pivovarni MATT, vendar za nastankom tega piva stoji zanimiva zgodba. V okvira projekta "Pivovar za en dan v osrčju Kočevske" je pri varjenju piva sodeloval kar kočevski župan.
 
MATTov temni IPA je zelo temno rjavega telesa, a ne popolnoma črne barve, prekrije pa ga manjša in ne ravno obstojna pena bež odtenka. Na prvi vdih se spoznamo s praženo, rahlo kavnato sladno aromo, ki jo nekje precej daleč v ozadju spremlja kakšen blag in sramežljiv sadni pridih. V požirku se najprej srečamo s srednjo hmeljno grenkobo, ki v finišu pridobi še pražen značaj. Ta občutek pa se nadaljuje še v suh in zelo trajajoč pookus.
 
MATT Bürgermeister je zelo lahkotnega telesa in v sebi dobro združi hmeljno grenkobo IPA piva in bolj pražene okuse in arome iz sveta stoutov in porterjev. Kar konkretno karakterno pivo.
 

Bürgermeister

Kočevje

Temni IPA

5,4%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → kar izrazit s suho grenkobo in tudi praženim značajem, malo bolj oster kot bi mi pasalo, v telesu pa ga kar malo zmanjka

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

1 komentar: