četrtek, 2. februar 2023

Bevog Marsican Bear

Marsican Bear, znan tudi kot apeninski medved, je naslednje ogroženo bitje v seriji Bevogovih piv Extinction Is Forever. Pivo, narejeno za tiste, ki imajo radi kavo, čokolado in pivo v enem. Zvarjen je s 100% kavo arabiko s Kube ter čokoladnimi zrni iz čokoladnice Zotter. Za piko na i, pa je ta kosmatinec še nitro pivo. 

Bevogov medo je popolnoam črne barve, skrije pa se pod srednje veliko in kremasto obstojno bež obarvano glavo, ki ob nalivanju v kozarec naredi še majhen (nitro) slap. Aroma je povsem kavnata, ne premočna, ampak za občutljivejše nosove še kako izrazita. Požirek je manj izrazren kot aroma, ponuja pa v začetku nekaj nežnejše čokoladne sladkobe, srednjo grenkobo in lepo kavnat, nežno pražen zaključek. Ta kavnat karakter pa potegne še v pookus, ki nežno potraja. 

Kavni stout je kar polnejšega telesa in zelo žametnega občutka, ko steče po grlu. Brez dvoma je to pivo, ki bi moralo pritegniti ljubitelje kave, saj se v njem oba značaja - pivo in kava - zelo lepo združita in pokažeta.
 

Marsican Bear

Bad Radkersburg

Desertni stout

6,6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → kar pošteno kavnat, ampak vseeno ne pretirava s tem značajem, tako da se ga lahko lepo spije, tudi če nisi fan kave

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar