petek, 19. februar 2021

Bevog Dreams

Bevogove "sanje" so resnično poseben zvarek. V pivovarni so najprej zvarili barley wine, ki so ga nato postarali v sodih bourbona. Pivo, ki bi bilo že v tem trenutku odlično, so nato za nekaj tednov zamrznili na -24°C, da so lahko odstranili vodo, ostal pa je alkohol ter vsi okusi, ki so bili še bolj koncentrirani. Pivo so nato ustekleničili, akr pa še ni bilo dovolj - še eno leto so ga potem starali, preden so ga ponudili največjim ljubiteljem piva.

Dreams je zelo temno rjavega odtenka, če ni celo kar popolnoma črnega, tanek bež obroček, ki se ustvari na vrhu pa v le nekaj kratkih trenutkih popolnoma izgine. V aromi, nekoliko nežnejši vsaj v začetku, se nam ponuja sladek značaj, na čelu s suhimi sadeži - v ozadju pa se pojavi še kaken alkoholni piš sem ter tja, medtem ko nekoliko kasneje razvije še lesni duh, ki kar prevlada. Tudi v požirku prevlada sladek občutek, sirupast in nabit s suhimi sadeži ter karamelo. Nežno grenkoben značaj nudi le blago oporo, sladkoba pa nam z lepljivim občutkom ostane v ustih še v pookusu.

Požirek Bevogovih "sanj" nas bo konkretno pogrel do ušes, vendar pa vseeno ne požge in ne da vedeti, da je % več kot 18. Polnejše in zelo svilnato telo počasi splozi po grlu, s svojo sladkobo pa razvaja na tej poti ter da jasno vedeti, da je ta zvarek res nekaj posebnega. Pivo, ki ga boste zaradi svoje konkretnosti želeli podeliti, a zaradi njegovega značaja, ga boste raje sebično zadržali zase.
 

Dreams

Bad Radkersburg

Ledeno pivo

18,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,5 / 5 → konkretno sladek, a ne prenasiten s tem občutkom, pogreje lepo, a vseeno ne preveč, ob enem je konkretno izrazit, a še vedno dovolj umirjen, da se preprosto pije - zelo lepo se igra z ravnovesjem

(IZGLED: 5/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar