četrtek, 7. september 2023

Pelicon The Leaking Barrel - Baltic Porter 2021

Naslednji zvarek, ki so ga v pivovarni Pelicon zaprli v stare sode, ki malenkost puščajo (od tod tudi ime serije) in kjer so se prej nahajale različne žgane pijače, je baltski porter. 
 
Pivo je zelo temne rjave, oz. skorajda že popolnoma črne barve, tanka bež obarvana glava, ki ga pokrije, pa ne traja predolgo. V aromi nas objamejo note suhega sadja, nežne praženosti ter rahle čokolade, za zraven pa še kak alkoholni pridih.  Požirek se začne z nežno grenkobo, ki ji sledi nežo pražen priokus piva. Za konec dobimo še rahlo saldkobo in blag pookus.
 
Baltic Porter je srednje polnega telesa, ob vseh okusih in aromah, ki nam jih ponudi, pa malenkostno tudi pogreje s svojo niti ne tako nizko stopnjo alkohola. In celotna kombinacija je tako zelo uživaška in (presenetljivo) preprosto pitna.    
 

The Leaking Barrel - Baltic Porter 2021

Ajdovščina

Baltski porter

10%

Kje naj ga iščem?


  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,4 / 5 → dovolj kompleksen, da lahko uživamo v vsakem požirku, a dovolj preprost, da bo kozarec še kako hitro prazen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar