četrtek, 04. januar 2018

Ime: Black I.P.A.
Pivovarna: Academia, Radovljica

Stil piva: Temni IPA
Vsebnost alkohola:
Na voljo: točeno

Ocena: 3,6 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Akademski pivovarji iz Radovljice so za obiskovalce svoje kavarne zopet pripravili eno novo poslastico, tokrat nekoliko bolj hibridne sorte, kajti gre za pivo stila temni IPA - torej najboljše iz obeh svetov.

Akademski temni IPa zvarek se predstavi s precej (pre)nežno aromo, kjer se prepletajo blagi tropski sadeži, sramežljiv ribez in skrita sladna osnova, nekoliko čokoladna po občutku. Skorajda popolnoma črno telo, ki je srednje polnosti, se pokrije s puhasto glavo bež barve, ki je majhna in ne ravno obstojna. Pod njo pa se skriva primerno solidna grenkoba z všečnim citrusnim značajem, ki se nato nadaljuje v zelo blago pražen zaključek in nato še v nežen in krajši pookus.

Simpatično, preprosto in okusno pivo, a morda nekoliko bolj sramežljivih lastnosti, kot bi si želeli. Še vedno zelo v redu pivu v katerem se da brez težav uživati, a zmanjka mu malo tistega pravega BIPA karakterja, predvsem v aromi. 
Cena: 2,00€ (0,25l; točeno) - Academia 2.0 (Radovljica)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.