petek, 19. januar 2018

Ime: Mercator Nefiltrirano Pivo
Pivovarna: za Mercator proizvedeno v Avstriji

Stil piva: Kletno pivo
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,4 / 5 → no ja, pitno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Tudi pri najboljšemu sosedu so podlegli navdušenosti širšega trga nad nefiltriranim (industrijskim) pivom, ki ga je do neke mere začel Union. Tako so za njih pri naših severnih sosedih pripravili tudi nekaj bolj motnega.

Pod večjo belo puhasto glavo se skriva na oko prijetno, motno pivo bledo zlate barve. V aromi prednjačijo prašne, travnate hmeljne note s čisto blagim dihom začimb, katerim osnovo in oporo ponuja kvasasto-sladni značaj belega kruha. V okusu mu le-ta podari nekaj blage sladkobe, medtem ko za glavnino skrbi zelo zadržana, travnato obarvana grenkoba z rahlo poprastim zaključkom. V pookusu se temu karakterju pridruži še rahlo začinjen občutek in to je to.

Pivo lahkotnejšega značaja in lahkotnejših lastnosti, ki ni napačno za to kar pač je - nefiltrirani supermarket ležak. V bistvu je v tem pogledu še kar konkreten.
Cena: 0,99€ (0,5l; steklenica)

Kje ga najdem?
  • trgovine Mercator (po Sloveniji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.