sreda, 31. januar 2018

Ime: Styrian Blonde
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Zlati ale
Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 3 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Styrian Blonde je bil eden prvih zvarkov, ki ga je lokalnim pivopivcem ponudila mala pivovarnica Thirsty River iz Bovca. Ker je kraft scena v tistih koncih še bolj v povojih, so se v pivovarni pravilno odločili za nežnejši in preprostejši (lahkotno pitni) zlati ale. 

Pod srednje veliko puhasto belo glavo se znajde rahlo motnikavo telo oranžno zlatega zvarka. Zelo nežna sadna aroma se počasi splazi iz kozarca, družbo pa ji dela travnati pridih hmelja in blago sladno ozadje s piškotnimi toni, kasneje pa se prikaže še rahel cvetlični vonj. Lahkotni grenkobi se v požirku pridruži zelo blag sadni priokus breskev, zaključek pa pripade pookusu s travnatim karakterjem, ki je za odtenek bolj oster in precej trajajoč. 

Kot je od tega stila piva pričakovati, je tudi ta bovški blondinec lahkotno pitno pivo, preprostega in uravnoteženega karakterja, ki bo pivce uvedlo v svet bolj konkretnih okusov piva.
Cena: 3,40€ (0,3l; točeno) - Restavracija Prestreljenik (Kanin)

Kje še ga najdem?
  • Thirsty River Brewing (Bovec)
  • Kaninske Legende (Bovec)
  • Hotel Dvorec (Tolmin)
  • Šmeks Lounge Bar (Radovljica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.