sobota, 13. januar 2018

Ime: Temno Pivo
Pivovarna: Pivovarna Pri Bzku, Divača

Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 4,6%
Na voljo: točeno - plastenka

Ocena: 1,7 / 5 → če res ni drugega
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 3/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 2/10)

V Divači se nahaja picerija Pri Bzku, ki jo zaradi dejstva, da tam varijo tudi svoje domače pivo, uvrščamo med eno izmed številnih primorsko-kraških gostilniških pivovarn. Seveda, se na njihovem meniju piva znajde domač temni ležak. 

Njihovo temno je skoraj popolnoma črne barve, pokrit pa je z minimalno be glao, ki v trenutku izgine. Aroma je nežnega značaja, med prašnimi travnimi notami pa se znajde še kakšen piš praženega sladu. Okus se začne na podoben način, z rahlo sladkobo v začetku in nekaj praženimi toni v nadaljevanju. Na koncu pa ga do popolnosti povozi kiselkasti žitni značaj, ki se nato nadaljuje tudi v pookusu.

Lahkotno telo temnega ležaka ima sicer potencial odžejati piva željnega gosta, a ga izrazit kiselkasti značaj popolnoma zasenči in pokvari to izkušnjo.
Cena: 3,50€ (1,5l; plastenka) - Picerija Pri Bzku (Divača)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.