torek, 16. januar 2018

Ime: Marquis de Myrtille
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Sadni lambik
Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: buteljka

Ocena: 3,9 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Lobikov Marquis de Myrtille je pivo spontane fermentacije, ki je pot začelo dobro leto nazaj. Po treh meseci od varjenja so fantje pivo zaprli v sod, kjer je bila prej modra frankinja in po dodatnih dveh mesecih vanj dodali velik kup borovnic. Tako so ga pustili še štiri mesece, ga zaprli v buteljkice in počakali še tri mesece, preden so ga ponudili v slast vsem pivoljubcem.

Motnikavo pivo vinsko bakreno-rdeče barve se v kozarec natoči z zelo tanko on kratko živečo belo puhasto glavo. Aroma tega zvarka je vinsko obarvana s kislim značajem, čeprav v trenutku takoj po odprtju steklenice zaznamo zelo lepo izražene sladke note borovnic, ki pa kar prekmalu pobegnejo in jih nadomesti rahel usnjeni dih. Tudi okus je vinsko obarvan, saj v njem prevladuje konkretna sadna kislina z vinskim značajem, ki usta kar lepo potegne skupaj, a vseeno ne pretirava. Na koncu pa do izraza v tem lahkotnem in svežem zvarku pride še suh finiš.

Markiz tako v sebi skriva zelo osvežilen duh z ostrim/rezkim kiselkastim karakterjem. Aroma v začetku zelo potegne vase z borovnicami, a na veliko žalos le-te malo prehitro izbledijo. Definitivno pa je to pivo, ki s kombinacijo svojih lastnosti že skorajda sodi v svet vina in ne samo piva.
Cena: 11,00€ (0,375l; buteljka) - Že v Redu, Primož (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.