petek, 05. januar 2018

Ime: Kosmatinko - Winter
Pivovarna: Lizina Varilnica Piva, Vurberk

Stil piva: Stout
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: buteljka

Ocena: 2,5 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Tudi v Lizini Varilnici Piva so se za zimsko-božično obdobje dodobra oborožili. Pripravili so namreč posebno zimsko varianto svojega Kosmatinka. V osnovi prijetni stout so še dodatno obogatili z dodatkom madagaskarske vanilije, lupine grenke pomaranče in viskija.

Temno rjav zimski kosmatinec je skrit pod manjšo bež glavo, ki pa kaj kmalu pobegne. Svojo predstavitev pivce nadaljuje z zmerno sladno orientirano aromo, kjer se mešajo občutne pražene note in toni čokolade, za nekaj prazničnega vzdušja pa poskrbi še blag pridih viskija. Le-ta je nekoliko bolj zaznaven že v prvem požirku, kjer lahkotno ogreje naše grlo. Še pred to toploto pa lahko zaznamo zelo konkreten kvasasto-začinjen karakter, precej oster, ki povsem zakrije rahlo sladno sladkobo.

Praznično obarvan Kosmatinko se tako pokaže s konkretno začinjenim okusom, kar najbrž ne bo po godu vsem pivopivcem. Zna pa biti zaradi tega bolj všeč tistim, ki raje posežejo po belgijskih zvarkih, saj kar konkretno spomni na njih.
Cena: 9,00€ (0,75l; buteljka) - Huda Liza (Vurberk)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.