sreda, 10. januar 2018

Kaki Kraft Gozdna Vila


Ime: Gozdna Vila
Pivovarna: Kaki Kraft Pivovarna, Miren pri Novi Gorici

Stil piva: Zeliščno pivo
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 3,6 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

V pivovarni Kaki Kraft so svoje najnovejše pivo opisali z naslednjo pesmico: "Sredi Trnovskega gozda boš našel Gozdno Vilo, ki se je s smrekovimi vršički spremenila v pivo." Gre torej za posebno, začinjeno pivo, ki so ga Kakijevci obogatili s smrekovimi vršički.

Gozdna Vila je oblečena v lepo, temnejšo jantarno obleko, ki je popolnoma prozorna, svoj izgled pa skriva pred svetom pod zelo veliko puhasto glavo, le rahlo umazano bele barve. Izda jo nežna in nekoliko sramežljiva aroma, kjer se prepletata blag medeni duh in rahel in svež pridih mokrega lesa. Prvo srečanje pomnimo po rahli sladkobi medu na začetku, bolj pa ga zaznamuje še dokaj solidna grenkoba, travnato-zemeljskega karakterja. Za konec nam prihrani še nekaj blage sladkobe, zaključi pa se s svežim pookusom, ki bi lahko spomnil na omenjene vršičke.

Tako kot "prava" vila, se tudi Kakijeva Gozdna Vila prikaže zelo sramežljivo, a se nadaljuje veliko bolj pogumno s karakternejšim okusom. Dodatek vršičkov pa pripomore, da ima pivo izjemno svež, "gozdnat" občutek.
Kje še ga najdem?
  • Kaki Kraft Pivovarna (Miren pri Novi Gorici)
  • Kavarna Cappuccino (Šempeter pri Gorici)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar