sobota, 27. januar 2018

Ime: Svetli Lager
Pivovarna: Pivovarna Emonec, Koper

Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno - plastenka

Ocena: 2,3 / 5 → no ja, pitno
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Pivnica in pivovarna Emonec, koprska gostilniška pivovarna, že kar nekaj let pomaga odžejati domačine in obiskovalce s svojima ležakoma. Glavni med njima pa je seveda svetli Emonec.

Kot smo že navajeni nas v kozarcu pričaka skorajda kristalno jasno pivo zlate barve, na vrhu katerega za kratek čas posedi še srednje velika bela puhasta glava. Pivo zaznamuje izrazita kruhasta aroma, ter kar konkretna (kruhasta) sladkoba, ki ji kasneje družbo dela še zelo blag grenkobni občutek. Le-ta v pookusu pusti še nekoliko travnat značaj hmelja, ki ga kar nekoliko zmoti še kovinski priokus.

Preprost svetli ležak, ki na srečo ni vodenega telesa, a na žalost nekoliko razočara v pookusu. Sveže in pitno pivo, brez kompliciranja. V bistvu en tipičen domači kruhasti ležak, ki bo seveda najbolj po okusu ljubiteljev preprostih piv. 
Cena: 3,00€ (1l; plastenka) - Pivnica in restavracija Emonec (Koper)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.