ponedeljek, 22. januar 2018

Academia Vermont I.P.A.


Ime: Vermont I.P.A.
Pivovarna: Academia, Radovljica

Stil piva: NEIPA
Vsebnost alkohola:
Na voljo: točeno

Ocena: 4,5 / 5 → boljše kot to ne gre
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 14/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 9/10)

Akademska Vermont I.P.A. spada med moderne ameriške različice IPA (pod)stila, ki je v zadnjem času izjemno popularen povsod naokrog. Bolje poznan tudi pod imenom NEIPA, ali New England (včasih tudi North East) IPA. Torej, motni zvarki izjemne aromatike in nežnejši na okusu. Kot sokec.

Že na prvi pogled bi to pivo lahko zamenjali z gostim breskovim sokom, kajti pričaka nas izjemno motno in bledo oranžno pivo, izgled pa dopolni še manjša a zelo stabilna bela glava, ki za sabo pusti izjemno čipko. V naš nos kar buši zvrhana košara tropskega sadja - breskve, mango, številni agrumi in še kaj bi se našlo, medtem ko v ozadju postaja vedno bolj izrazit piš borovega gozdička, ki dopolni celoto. V nežnejšem okusu tega srednje lahkotnega piva pa prevladuje blažji grenkobni karakter z zelo lepo izraženim citrusnim značajem grenivke in nekoliko krajšim pookusom. 

Radovljiški Vermont I.P.A. se tako pokaže kot pivo z izjemno aromatiko in nežnejšo grenkobno dušo, vse to pa dopolni še izjemno svež in osvežilen značaj - resnično kot en prijeten sokec, ki bo brez dvoma očaral pivopivce.
Cena: 2,20€ (0,25l; točeno) - Academia 2.0 (Radovljica)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar