četrtek, 23. avgust 2018

Lizina Varilnica Piva Hepan


Ime: Hepan
Pivovarna: Lizina Varilnica Piva, Vurberk

Stil piva: Zlati ale

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Štajerščina je prav poseben jezik, kajti v njem obstaja tudi beseda hepan, ki pa ne pomeni le bedak, ampak se tako imenuje tudi zlati ale iz vurberške Lizine Varilnice Piva. Obenem pa je prav to pivo tudi uradno pivo lokalnega wake parka Dooplek, kjer brez dvoma zapaše tudi osvežitev od znotraj.

Vurberški zlati ale je na pogled precej temnejše zalte, že skorajda jantarne barve, le malenkost motnikav in pokrit s srednje veliko umazano belo glavo, ki se počasi seseda. Aroma je nežnejše sadna, v njej pa se pojavijo bolj domače sorte sadja kot so jabolka in hruške. V oazdju pa je prepoznati še nekaj piškotnih sladnih not. Nežnejšo, a prijetno izrazito grenkobo v okusu dopolni še blag sadni priokus, v finišu pa se pojavi nekaj zeliščnih-začimbnih tonob.

Lahkotnejši zlati ale je pričakovano nežnejših lastnosti, tako v aromi kot tudi v okusu. Popolnoma preprost in nekompliciran, obenem pa tudi solidno piten in dokaj osvežilen v poletnih dneh.




  • Huda Liza (Vurberk)
  • Wake Park Dooplek (Zgornji Duplek)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → čisto preprost, brezkakšnih posebnosti; le v finišu mi deluje, da pridobi razmeroma neprijeten zeliščen priokus
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar